Bardzo dobra i efektowna przystawka lub danie główne. Mnie najbardziej smakuje ciepły w towarzystwie mieszanki sałat. Gorąco polecam:)
Składniki na 2 porcje
- 1 camembert
- jajko
- bułka tarta
- przyprawy: sól, pieprz ,czosnek granulowany
- olej
Ser kroimy na dwa równe krążki. Do bułki tartej dodajemy przyprawy. Ser obtaczamy 2 razy w jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Zdejmujemy z patelni i podajemy np. z sałatą lub frytkami, bardzo dobrym dodatkiem jest żurawina ja niestety nie miałam:(
Smacznego!!
zrobiłam kiedyś rodzinie i byli zachwyceni
OdpowiedzUsuńTeż taki czasem robię. Pychota.
OdpowiedzUsuńTen rozpływający się serek wygląda fantastycznie
OdpowiedzUsuńfajne:) a to jakas akcja byla z serami? bo na innych obserwowanych blogach tez widze smazone sery:)
OdpowiedzUsuńchyba żadnej akcji nie było, ale nie jestem pewna;)
UsuńUwielbiam moment przekrojenia, kiedy aromatyczny ser wypływa, mniam. Polecam wypróbowanie z miodem na ciepło.
OdpowiedzUsuńwow it looks very tasty and for sure it is :)) really good job Dorota!
OdpowiedzUsuńUWIELBIAM! :) Narobilas mi ochoty - dawno nie robilam...
OdpowiedzUsuńwww.lejdi-of-the-house.bloog.pl
Przez Ciebie zamarzył mi się taki ser. Chrupki na zewnątrz i lejący się w środku. Świetnie wyszedł ten camembert na zdjęciach :-)
OdpowiedzUsuńApetyczne, pięknie się rozpływa:)
OdpowiedzUsuń