3 czerwca 2012

Smażony camembert


Bardzo dobra i efektowna przystawka lub danie główne. Mnie najbardziej smakuje ciepły w towarzystwie mieszanki sałat. Gorąco polecam:)

Składniki na 2 porcje
  • 1 camembert
  • jajko
  • bułka tarta
  • przyprawy: sól, pieprz ,czosnek granulowany
  • olej

Ser kroimy na dwa równe krążki. Do bułki tartej dodajemy przyprawy. Ser obtaczamy 2 razy w jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Zdejmujemy z patelni i podajemy np. z sałatą lub frytkami, bardzo dobrym dodatkiem jest żurawina ja niestety nie miałam:(

Smacznego!!

10 komentarzy:

  1. zrobiłam kiedyś rodzinie i byli zachwyceni

    OdpowiedzUsuń
  2. Też taki czasem robię. Pychota.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten rozpływający się serek wygląda fantastycznie

    OdpowiedzUsuń
  4. fajne:) a to jakas akcja byla z serami? bo na innych obserwowanych blogach tez widze smazone sery:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. chyba żadnej akcji nie było, ale nie jestem pewna;)

      Usuń
  5. Uwielbiam moment przekrojenia, kiedy aromatyczny ser wypływa, mniam. Polecam wypróbowanie z miodem na ciepło.

    OdpowiedzUsuń
  6. wow it looks very tasty and for sure it is :)) really good job Dorota!

    OdpowiedzUsuń
  7. UWIELBIAM! :) Narobilas mi ochoty - dawno nie robilam...


    www.lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń
  8. Przez Ciebie zamarzył mi się taki ser. Chrupki na zewnątrz i lejący się w środku. Świetnie wyszedł ten camembert na zdjęciach :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Apetyczne, pięknie się rozpływa:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję