Składniki:
- 0,5 sałaty radicchio
- 5 liści kapusty pekińskiej
- 1 pomarańcza
- laska kabanosa
- prażone płatki migdałów i ziarenka słonecznika
Sos
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- łyżeczka musztardy (u mnie francuska)
- łyżeczka miodu
- 2-3 łyżeczki soku z jednej pomarańczy lub cytryny
- sól,pieprz
Zaczynamy od przygotowania sosu. Do słoiczka wlewamy oliwę z oliwek dodajemy sok z pomarańczy, musztardę miód i dokładnie mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Sałaty rwiemy na mniejsze kawałki. Następnie obieraną pomarańczę, kroimy na cząstki a kabanosa na ok.4 cm kawałki. Wszystkie składniki ze sobą łączymy. Na koniec tuż przed podaniem polewamy sałatkę sosem.
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję