Pierwszy raz jadłam to ciasto u mojej siostrzyczki:)Tak mi zasmakowało, że postanowiłam upiec je sama. Ciasto jest bardzo wilgotne i bardzo dobre. Sposobem robienia i konsystencją przypomina chlebek bananowy ale jest dużo niższe.
Składniki (keksówka 30 cm)
- 1 szklanka startej marchewki
- 0,5 szklanki pokrojonych ananasów
- 2/3 szklanki mąki
- 0,5 szklanki cukru
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 szklanki oleju słonecznikowego
- 2 jaja
- ok.1 szklanki orzechów włoskich
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 1/4 łyżeczki soli
Uwielbiam marchewkowe ciacha :D
OdpowiedzUsuńkażde marchewkowe jest naj.
OdpowiedzUsuńfajne:) moja przyjaciolka piecze genialne a ja wciaz jeszcze sie nie nauczylam....
OdpowiedzUsuńz ananasem też musi byc dobre :-)
OdpowiedzUsuń