Składniki:
- 1kg bobu
- 2l wody
- łyżeczka cukru
- 2 łyżeczki soli
- 3 łyżki bułki tartej
- posiekany ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki oleju
- sól, pieprz
Bób wrzucamy do gotującej się wody z solą i cukrem. Gotujemy przez ok 15 min. Po ugotowaniu bób studzimy i obieramy.
Na patelnię wlewamy olej i wsypujemy bułkę tartą gdy bułka będzie miała złoty kolor dodajemy czosnek. Ugotowany i obrany bób wrzucamy na patelnie, doprawiamy solą, pieprzem, oliwą z oliwek i wszystko razem ze sobą mieszamy i lekko podgrzewamy. Smacznego!!
nie lubię obierać bobu :)
OdpowiedzUsuńoj takie to by mi pasowało
OdpowiedzUsuńI jak dobre?:)
OdpowiedzUsuńZ bułką jeszcze nie jadłyśmy. Zazwyczaj polany masełkiem z czosnkiem. Ale wypróbujemy :-) pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńJa tez nie jadlam jeszcze z bulka tarta... czas sprobowac! :)
OdpowiedzUsuń